Použití ruční kotoučové pily

Vše co se týká truhlářského řemesla.
jiri-k

Re: Použití ruční kotoučové pily

Příspěvek od jiri-k »

gratuluju ke skvělému nákupu.. teď jen aby bylo dosti dřeva na práci.. :P
Hans

Příspěvek od Hans »

No jeje, dřeva je zatim dost a dost! Mám to jen jako hobby a už se mi kupí "objednávky", takže se v mé minidílně už skoro ani neotočim :-)
Petr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

Ahoj chlapi,
neda mi to a musim se Vam taky pochlubit. Pracuju ted u jednoho kamose v dilne a ten je blazen do festoolu. Meli jsme cca pred 3 ma tydnama predvadecku kdy prijeli od festoolu s dodavkou a ukazovali nam cca 4 hodiny vsechno co maji v nabidce. No a tento patek nam to privezli. Doted delali ve firme hlavne lamino, kuchyne, vestavky atd. Ja jsem prisel do firmy delat masiv a tak jsem rad, ze ted mam na praci vybaveni snu. Bylo to jako vanoce, velikonoce a narozeniny v jednom, kdyz jsme vybalovali ty hracky. Ten blazen objednal snad krome akuvrtacek a brusek, kterych uz mame dost uplne vsechno. Cenikova cena byla cca 360tis. a on dostal slevu cca 100 tis. Tak tomu uz rikam kauf.
Je tam: pokoska Kapex se vsim prislusenstvim (stul, vodici listy atd..) Velke DOMINO, velky hoblik, velka pasova bruska, vozik na sistainery, velka ponorka (s prislusenstvim) velka horni freza (s prislusenstvim) pracovni stul s komplet prislusenstvim i pridavnym stolem pro frezu, pilu, nejvetsi vysavac s ramenem, ohranovaci frezka s prislusenstvim a spoustu dalsiho prislusenstvi.
Az budu priste kupovat pokosku, tak jedine Kapex - nema to chybu.
Zatim ahoj Petr
ピーター 大工
Hans

Příspěvek od Hans »

No Petře, to je opravdu slušná výbavička. Mít to, tak si na to musim postavit další barák :-)

Ten stůl máte velkej nebo malej? Dost by mě po nějakym čase zajímalo jaký to je, když jsem si to prohlížel v jedné brněnské prodejně, tak mi přišlo, že jako ok, na montáže fajn, ale dát na to velkou fošnu a začít ji třeba ručně hoblovat, tak se to složí nebo to bude přinejmenším dost uhýbat. Vlastně celkově by mě zajímalo jak moc to dovede fungovat jako hoblice pro ruční truhlařinu.

Taky dej vědět až si pohraješ s přímočarkou. My jsme ji s p. Kouřilem - asi u vás taky byl, dělá Moravu - rozebírali jen teoreticky, sice ji měl v autě (to auto se všema těma kouskama bych taky chtěl mít), ale už nebyl čas. Totiž zajímalo by mě jak moc divoce s ní jde řezat. Když u mě byli z Mafellu, tak mi ji i ukázali a byl jsem z ní hotovej, líbilo se mi, že nemá žádný vedení listu, takže nic co se může rozštelovat. A dělali s tim dost divoký obloučky a to ve čtyřcentimetrovym dubu. A řez přesně do pravýho úhlu, to jsem koukal. Jenže zas Festool... líbí se mi jak to do sbee všecko pasuje, žádný dráty navíc, ...

Dej vědít až to budeš mít zajetý v ruce, dík :-)
Petr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

Ahoj,
mas pravdu s tim stolem. Mame je tam oba dava, jak veliky na montaze vcetne vsech doplnku tak i ten maly s vymenyma deskama pro montaz mafla, frezy atd.. vcetne posuvneho stolecku atd... Uz pri presentaci jsme si rikali, ze ten velky stul moc stabilni neni a na rucni truhlarinu by byl vylozene nepouzitelny. Ale chceme ho hlavne na delsi montaze, kde bude treba delat vic rezu pracovnich desek atd. kde se da vyuzit uhlovci pravitko a vodici listu atd.. Proste hlavne jako montazni stul. Jsou k tomu i ty upinky atd. tak se da na tom i neco stahovat, lepit a nevim co jeste. Na tu jejich dodavku jsem taky hledel jak blazen, meli tam toho snad za 3 miliony. Pokud jde o primocaku, tak tu jsme nepotrebovali, a tak jsme ji ani nevidel na presentaci. Nevim kterou presne mas na mysli, ale minuly tyden jsem delal se sefovou festool aku primocarkou, kdy jsem vyrezaval 2,5m kruh z lamina s pomoci jejich vykruzovaciho pripravku. Drzel jsem ji poprve v ruce a po pravde jsem byl velice zklamany. Jednak je velice nepohodlna do ruky, protoze ma moc siroke telo a vypinac me vylozene nesedel. Taky ten jejich vykruzovak co vypada jako svinovaci metr bych jim omlatil o hlavu, protoze jsem ten kruh samozrejme nezvladl (podrezal jsem ho) a druhy den jsem ho musel udelat znovu ale uz podle sveho a s pomoci primocarky od Makity , na kterou jsem zvykly a vsechno bylo ok. Ale ty elektricke primocarky co maji v nabidce tak vypadaji fakt dost dobre i co jsem videl na videu. Je to asi hlavne o zvyku, doted jsem delal hlavne s Makitou.
ピーター 大工
Odpovědět