Výroba interiérových dveří - frézy

Vše co se týká truhlářského řemesla.
mari_001

Výroba interiérových dveří - frézy

Příspěvek od mari_001 »

Ahoj
mám dělat desatery interiérové dveře i s obložkama, na obložky jsem sehnal sadu za rozumnou korunu a ještě mám nabídku na sadu na dveře, ale furt nevím, protože s tou sadou udělám čep jen 5cm dlouhej:/ a to mi příjde málo, je pravda že pevnosti teké pomůže zapadnutí profilu do profilu. Co si o tom myslýte?
Červený rámeček
to jsou frézy které jsou v sadě + klasická na drážku co je na fotce
Fialovej
jedna fréza je menší, tím pádem když budu mít kotouč 2,5mm taj si odříznu zasklívací lištu
Černej
s tím co je v sadě udělám čep jen 5 cm :/
Zelenej
jediný profil z obrázku který neudělám

s tím že máý udělanej větší kroužeky aby dlab byl 6 nebo 8 a né 5 jako je na obrázku.

Furt váhám, říkál že tam dával kvůli pevnosti ještě kolíky ale jen u těžších dveří, mě napadlo udělat klínky do neprůchozího dlabu. Máte s tím někdo zkušenosti ? Děkuji
Přílohy
52476268.jpg
52476268.jpg (39.78 KiB) Zobrazeno 24456 x
sada na dveře.png
sada na dveře.png (136.44 KiB) Zobrazeno 24456 x
Furt to řežu a furt je to krátký, ale jenom z jedné strany :/
helios

Re: Výroba interiérových dveří - frézy

Příspěvek od helios »

zdravim mari obavam se ze nemas celou sadu ale jen cast, bez taliru (rovneho bez profilu) v zelenem ranecku neudelas osazeni cepu ( profilu) po odriznuti list na stojkach nebo prickach. Pri sve praxi jsem delal na podobne sade,ktera mela vymenne noze a vetsi prumer taliru. Sada a prace s ni skvela. Dale jak pises o slabsim kotouci, ten tvori zakladni drazku 5mm pro osazeni skla sily4mm. Pokud by jsi do dveri potreboval osadit vypln je potreba drazku zvetsit podle potreby. Listy jsem odrezaval pil kotoucem na freze, kde uz jsem mel vytvoreno prilozne pravitko. Cep 5cm staci pokud ho rozklinujes, take jsem to delal. Take jsem zacal delat takzvane (priznane spary), neni treba potom sparu pri nejake nerovnosti ci odchylce tmelit a pokud jsou dvere pod lak obavat se barevne odlisnosti.
mari_001

Příspěvek od mari_001 »

Děkuji za komentář,
dneska jsme volal do Karnetu :) Prý se ty kotouče dají stále dokoupit, cena je větší jak za tu první část sady, ale co se dá dělat hodně mi to usnadní život. Jj ve škole jsme také spáry přiznávaly protože jsme se to učily a spousty věcí nesedlo. Já to přiznávat určitě nebudu. Musí to být tak udělané aby tam ta díra nevznikla a já nemusel nic tmelit, tak doufám že až to budu dělat nezměním názor ;)
helios

Příspěvek od helios »

Zdravim Mari tak aspon, ze ty talire jeste delaji. CENA je dnes uz jinde nez pred par lety. A ty priznane spary, to je uz veci nazoru. Behem 18let prace v truhlarine lecos poznas, vidis, po stavbach se pohybujes, s kolegama jine dilny mluvis. I SEBE lepe udelane dvere pracuji. Tak at se dilo podari!
mari_001

Příspěvek od mari_001 »

Moc děkuji zarady, sada je doma, zkusím s tím vyčepovat spoj a uvidím jak se mi to bude zamlouvat :) Když tak budu muset našetřit na ty čepováky, jj vím vím že dveře pracujou, ale právě přiznaná spára pro mě je něco schovat, nevím proč ale desingnově se mi nelíbí, ale proti gustu žádný ....:)
werdio

Příspěvek od werdio »

já jsem taky pro přiznaný spáry, v případě netransparent laku resp.barvy téměř nutnost, chtě nechtě se v místě lepení časem barva střihne..samo záleží na x proměnných...ale záleží jak to chce zákazník :-)
PS: já bych neřek že přiznaná něco schovává, spíš předchází a pomáhá :-)
Petr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

Ahoj, musim taky rict, ze letite zkusenosti me presvedcili, ze priznana spara je v mnoha pripadech z dlouhodobeho hlediska lepsi reseni.
ピーター 大工
truvan

Příspěvek od truvan »

pro sebe bych si udělal přiznanou
Míru zdar
práci čest
truvan

Příspěvek od truvan »

Musím příznat že když mi bylo přibližně tolik let jako je ted Tobě,tak jsem měl hodně podobný názor,ale opak je pravdou, udělat vymazlenou přiznanou je imho větší řemeslo než to sesadit stáhnout na bejka a pak přebrousit do roviny-o tom co to dělá po letech už se zmiňovali předřečníci -co bych za to tenkrát dal mít tenkrát takové poradce jakých se Ti zde dostává :)
těžce vykoupené zkušenosti,ale klidně si to udělej jak chceš,jen sem chtěl říct že přiznaná je pracnější a rozhodně ne nějaké šizení řemesla
Howgh.
;)
Míru zdar
práci čest
Tim

Příspěvek od Tim »

ahojky

tak taky patřím k zastáncům používat přiznané spáry a myslím si,že je to velice elegantní zpúsob jak se vyhnout budoucím problémům ,koukni na euro okna , euro dveře a budeš vidět jak často se to používá,je to jen jedno z řešení které se používá z důvodů změny vlastností materiálu a to nejenom dřeva ale i nátěru.Je to něco podobného jako dilatační spára u podlahy,dlažeb ale i u staveb mostú a pod.Roztažnosti materiálu nezabráníš a jak mi jednou říkal jeden starý truhlář ,,jo hochu ,dřevo je sviňa to pracuje dokud neshoří,,

čauky

tim
Odpovědět