Odhlucneni dilny

Vše co se týká truhlářského řemesla.
hylopetes
Kontaktovat uživatele:

Re: Odhlucneni dilny

Příspěvek od hylopetes »

milanzaba píše:normalni vysavac mi prave neni schopny brat z te brusky ani z primocarky. oboje to vyhazuje pulku pilin pred sebe dopredu a tam to uz vysavac neni schopny stahnout. zkousel jsem i jet s primocarkou a druhou rukou drzet hadici vysavace pred platkem kousek vepredu ale ani to moc nepomohlo.

nebo proste nevim jak je to myslene s tim normalnim vysavacem.
Nejaky prumyslovy, ne to tvoje domaci odsavatko :)
Kazdopadne co je spatneho na par pilinach? Proste to zametes.

Taky nemam odsavani na primocarku. Koupila jsem si http://www.fachshop.cz/jet-dc-1100a-ods ... 00101.aspx a mam k tomu http://www.fachshop.cz/jet-mikrofiltrac ... 00101.aspx
Je to asi to nejlepsi co si muzes do dilny poridit a pritom to jeste dychat. Takovy papirovy filtr zachyti i ty nejmensi castecky (aspon doufam). Hadrovy filtr nezachyti ty uplne jemne castecky.

Mam to o patro niz, takze to nehluci vedle me, ale zase tak velky hluk to neni. Kdyz rezu primocarkou, proste hodim hadici na zem a vsechno odletavajici leti smer hadice. Pak zametu zbytek, no big deal.
Rudolf

Příspěvek od Rudolf »

Ad zateplení:
"Vychazi mi z toho tedy, ze bych garaz jen zateplil nejakou skelnou vatou, to muze byt celkove minus 10 az 15cm a hluk neresil. V mem pripade je vicemene planovana hlucnejsi prace prave v pracovni tyden dopoledne a tissi prace potom na vecer. Zatim tu moznost takhle si rozvrhnout cas mam."

Proboha než začneš zateplovat zevnitř, něco si o tom zjisti. Tepelný spád, rosný bod a tak. To, že se stavby zateplují zvenku, není náhoda. U té garáže by to pravděpodobně skončilo po první zimě plesnivou kobkou.
milanzaba

Příspěvek od milanzaba »

uz jsem videl jednu potencialni garaz a tam se to zateplovat opravdu nebude. dost se prdelo na okapy, takze je tam par mist kudy protikala voda ze strechy a deravym okapem, to je plesnive. takze zateplovani nebude, odhlucnovani nebude, pry nikomu nebude nijak vadit ze tam rezu. vedle me je udajne automechanik a taky si tam dela.
milanzaba

Příspěvek od milanzaba »

hylopetes píše: Kazdopadne co je spatneho na par pilinach? Proste to zametes.

Takovy papirovy filtr zachyti i ty nejmensi castecky (aspon doufam). Hadrovy filtr nezachyti ty uplne jemne castecky.
tomuhle uplne nerozumim. nerypu do niceho, jen me udivilo ze par pilin je v pohode, tj i ten prach co z toho lita behem rezani. a pak dal se zminujes o papirovem filtru, u ktereho doufas, ze to chytne i ty nejmensi castecky. jenze z te primocarky nebo brusky ty nejmensi castecky budou poletovat po dilne, papirovy filtr nepapirovy filtr.
milanzaba

Příspěvek od milanzaba »

hylopetes píše:Nejaky prumyslovy, ne to tvoje domaci odsavatko :)
z odsavacu me spis zaujalo neco takoveho, je to podstatne mensi. ale na amazonu o tom zase pisou ze to dela nehoraznej ramus. ma to 100mm hadici a 220V napajeni, coz ma i ten s filtrem odkazovanej Tebou. ale ten je o dost vetsi co se tyka naroku na prostor.

https://www.kasa.cz/odsavaci-zarizeni-g ... =deep-link
hylopetes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hylopetes »

milanzaba píše:
hylopetes píše: Kazdopadne co je spatneho na par pilinach? Proste to zametes.

Takovy papirovy filtr zachyti i ty nejmensi castecky (aspon doufam). Hadrovy filtr nezachyti ty uplne jemne castecky.
tomuhle uplne nerozumim. nerypu do niceho, jen me udivilo ze par pilin je v pohode, tj i ten prach co z toho lita behem rezani. a pak dal se zminujes o papirovem filtru, u ktereho doufas, ze to chytne i ty nejmensi castecky. jenze z te primocarky nebo brusky ty nejmensi castecky budou poletovat po dilne, papirovy filtr nepapirovy filtr.
V pohode. Nosim polomasku :)
Trosku me ale desi, ze uz jednou ten vzduch vycistim a obratem se ty mikrocastice vrati do mistnosti. Proto jsem u sebe resila papirovy filtr.
Posilat prach ven je a) neslusne vuci sousedum (mame nalepeny barak na jejich) b) ekonomicky neudrzitelne - objem vzduchu je obrovsky a vytapeni neco stoji.
hylopetes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hylopetes »

Treba dodneska nemam poradny vysavac, coz je chyba. Brousim tak, ze mam od brusky hadici volne hozenou do 100 mm hadice od JET odsavace. Funguje to tak na 20% (5m hadice 27mm moc netahne), ale porad lepsi nez nic.
Ten vzduch by taky bylo lepsi odsavat rovnou u zdroje, ale zase to musi byt kategorie M a to uz neco stoji.
radomil

Příspěvek od radomil »

milanzaba píše:
hylopetes píše:Nejaky prumyslovy, ne to tvoje domaci odsavatko :)
z odsavacu me spis zaujalo neco takoveho, je to podstatne mensi. ale na amazonu o tom zase pisou ze to dela nehoraznej ramus. ma to 100mm hadici a 220V napajeni, coz ma i ten s filtrem odkazovanej Tebou. ale ten je o dost vetsi co se tyka naroku na prostor.

https://www.kasa.cz/odsavaci-zarizeni-g ... =deep-link
to v odkazu jsem kdysi dostal jako bonus k malé, levné hoblovce s protahem a nefungovalo to ... papírový pytlíkový filtr se brzy ucpe a netáhne, jak má malou plochu, hadice se poláme, jak ztuhne, když není vedro, pak odejdou uhlíky, který nejdou vyměnit, rámus neskutečný a účinnost kdenic-tunic navíc to má malý objem, jak je filtr ještě uvnitř. Mnohem víc mi vyhovuje k malým strojům (čelní bruska, frézka, vibrační bruska, ...) vysavač s papírovým skládaným filtrem, např. Einhell, co se umí sám pustit, když zapne stroj v jeho zásuvce, byl za nějakých 1700,- a slouží šest let za novej filtr každý dva roky ...
... kdybych jááá byl truhlááářem a měl jeho pííílu ...
Odpovědět