Jen ze zvědavosti... Nepovoluje se při opačných otáčkách sklíčidlo? A co na to brzda motoru?
Hans
Bacha na to, ne všechny motory snesou dlouhodobě otočený chod, pokud je chlazen integrovaným ventilátorem, tak se špatně chladí, vinutí se přehřívá a při zatížení může časem dojít k jeho průrazu.
Dneska jsem koukal do návodu na MSP415 (nezávisle na diskusi zde) a nikde to tam není dovoleno takto přehazovat. Je tam dokonce že, při prvním zapojení stroje je třeba jen "zapnout stroj mžikově" aby se zjistil směr otáčení.
Tohle by snad tak hrozné být nemělo. Jednak je motor při dlabání zatížen jen velmi málo a jednak bývají ventilátory konstruovány s rovnými lopatkami, takže by měly do žeber motoru foukat bez ohledu na směr otáčení. Ale samozřejmě nelze obecně vyloučit motor - exot.
Díky za info Štěpáne. Dlaby krásné. Co to bude ? Nějaká zástěna nebo dvěře?Štěpán píše: ↑09 úno 2021, 21:21 Ahoj pánové
Dovolím si přidat do poznatek o přídavné dlabačce k Hamer 41. Koupil jsem si ji po dvou letech kvůli úspoře místa. Celkem obstojně funguje, jen má příšerně odflaknuté horní upínací rameno. Je to na předělaní .
Doufal jsem že tam půjde dát excentrická upínka z formatovacího stolu, ale tyč má jiný průměr -trapas.
Ale hoblovka má v přívodní zásuvce přehazování fáze, takže si člověk na vrtání snadno přehodí otáčky a může
Vrtat standartními vrtáky.
A mají vlastní dlabací vrtáky , které dlabou neskutečně čistě a na obě strany. Takže když se ztupí,otočím otáčky a pak teprv brousim. https://photos.app.goo.gl/PM6ibZfne5nHPrcr9
Ukázka dlabů v odkazu
Ahoj Štěpán
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host