ručně kované nástroje

Příspěvky k japonským pilám, dlátům, ručně kovaným nástrojům a podobně.
Odpovědět
prdola
Příspěvky: 28
Registrován: 09 led 2011, 12:45
Bydliště: přerov - vidlákov

ručně kované nástroje

Příspěvek od prdola »

mohl by někdo prosím napsat jaké má zkušenosti s používáním velkého prohnutého dláta z cestydřeva? mám dláto rybí ocas 100mm šířky a jsem spokojen s možnostmi jeho používaní zvláště v čerstvém dřevě a to i tvrdém (ořech).ptám se proto že na některé práce by se mi hodilo velké prohnuté dláto--opracování hlubších velkých prohlubní a mám zájem si jej pořídit ale nevím jestli se dá použít i na hrubé osekávání a vydlábávání soch zezadu --z důvodu jeho prohnutí si nejsem jistý jestli nebude při sekání palicí pružit.
chci jej využívat co nejvíce protože většinu opracování dělám ručně i hrubé osekávání
pilu používám poměrně málo ,protože sochy zobrazují to k čemu mám hluboký vztah a proto chci aby to podle způsobu opracování bylo také poznat.
:?: předem děkuji za vaše názory na mou otázku.
Jan
Administrátor
Příspěvky: 101
Registrován: 13 bře 2009, 17:03
Bydliště: Merboltice
Kontaktovat uživatele:

Re: ručně kované nástroje

Příspěvek od Jan »

Čus Prďáku :P , jsme rádi že jsi spokojený rybím ocasem. Teď mám to dláto v ruce a myslím si, že je dost masivní na to, aby tvým potřebám vyhovělo. Jen má delší čepel (krček) než je na detailní fotografii. Díky tvému dotazu jsme si toho ted všimli (přefotíme). Je to přece jen ruční práce a po každé objednávce je dláto trochu jiné.
Mauví
Příspěvky: 51
Registrován: 03 srp 2011, 22:13
Bydliště: Proseč 53944

Re: ručně kované nástroje

Příspěvek od Mauví »

zdravím, mám také dotaz na kované dláto z cestadreva.cz - není to tak dlouho jsem si koupil 40mm dláto - seriovka Narex, dřevěná rukojeť. po třetím broušením jsem dával novou horní zděř ( originál z plechu ). nyní asi po 2 měsících a práci na jedné střeše mám rukojeť na dvě půlky. používám dřevěnou paličku. tak se tedy ptám jestli není možné že se mi tohle stane i s vaším dlátem. docela se toho bojím, peněz to stojí celkem dost a nechci to mít zas za chvíli rozmlácené :(.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů