Ahoj,
tak abych to ujasnil.
1. Horni desku jsme nevyrabel ja, ta byla hotova driv nez jsem zacal delat na tom stole. Ve firme delam z masivem jenom ja. Je nas na dilne 5 a ostatni delaji s laminem atd.. Obcas mi kolega pomuze s povrchovou upravou, abych se s tim tak dlouho neroztahoval, kdyz to natiram rucne. Pokud bych to vyrabel za sebe a ne ve firme, tak bych taky pouzil masivni horni desku (lamino nesnasim), ale na druhou stranu uz je to 3 stul co jsem delal v kombinaci a zakaznikum se to libi, protoze deska neni tak nachylna na poskozeni a je jednoducha na udrzbu. A v neposledni rade, je toto reseni mnohem levnejsi nez masiv.
2. Vzhled resil sef se zakaznikem, ktery pozadoval kopii zidle z mistni restaurace jak uz jsem psal. Z toho taky vychazi tvar a provedeni zidle. Tady je foto originalu z restaurace:

Ja mam taky radsi ladne zaoblene tvary, ale tato zidle se mi opravdu libi tak jak je. Polstrovany sedak bych nedelal, hlavne kvuli detem, ktere vsechno zapatlaji. Myslim, ze polstrovany podsedak pripevneny na zidli je lepsi reseni a da se vyprat v pracce nebo proste vymenit za novy.
Ja mam ale ted v hlave uplne neco jineho a velice rad bych zkusil vyrobit houpaci kreslo ve stylu Sama Maloofa - tomu rikam krasne remeslo.