tak už není cesty zpět. Myšlenka na výrobu válcové brusky mi hlodá tak v hlavě, že jsem musel jít dneska nakupovat. Mám shlédnuto snad 20 videí na youtube od různých stavitelů válcových brusek a od každého jsem si vzal to co se mi zdálo dobré, takže teoreticky by moje bruska měla být opravdu "vymazlená" no uvidím jak to nakonec dopadne.
Moje představa je: cena stlačena na minimum. parametry válce aspon 12 - 13cm průměr na 50cm délka, spodní stůl se zvedacím mechanismem a pásovým podavačem na ruční pohon s možností pozdějšího překopání na motorický, možnost broušení i s horní strany válce, kompaktní rozměry cca 60x70x90cm-výška, mobilita (kolečka), odsávání, průchod egalizace max. aspoň 15cm. Motor mám 1,1kw, 1450ot. Válec bude klasika skládaný s BK prekližkových koleček. Hřídel jsem koupil dnes a rovnou ji nechal stočit na domečky u táty na soustruhu. Chtěl jsem průměr 25, ale ten maník se přehmátl a nařezal mi 26mm což jsem zjistil až u taty na soustruhu, pěkně mě naštval, protože jsem chtěl kolečka vrtat sukovníkem 25mm, teď abych sehnal vrták 26mm.