Ahoj,
narazil jsem na webu na tohle domácí cnc: https://www.inventables.com/technologies/x-carve
případně německá alternativa: https://www.stepcraft-systems.com/en/
Máte s tím, případně s něčím podobným někdo zkušenosti?
Marek
domácí cnc
-
Re: domácí cnc
Ahoj,
ten první uvedenej vrgl má myslim Marius Hornberger na youtube, zkus pohledat jeho videa, dělal na tom nějaký drobný úpravy.
Hans
ten první uvedenej vrgl má myslim Marius Hornberger na youtube, zkus pohledat jeho videa, dělal na tom nějaký drobný úpravy.
Hans
-
- Kontaktovat uživatele:
Před časem udělali tvůrci X-carve velkou akci a nabídli ho zdarma všem známým youtuberům s podmínkou, že to vyzkouší a udělají o tom video. Shlédl jsem všechny, na které jsem narazil a odnesl si z toho dojem, že to je sice poměrně slušně funkční aparát, ale přece jen je navržený s ohledem na nízkou cenu a tudíž má jistá omezení. Youtubeři nejčastěji uváděli nižší tuhost stroje a nízké rychlosti - pohon os je ozubenými řemínky.
Určitou výhodou pro někoho může být jistá mobilita, pokud tomu nelze vyhradit trvalé místo v dílně.
Můj závěr: myslím, že by mi to poměrně brzy přestalo stačit. Lepší bude vlastní stavba s použitím robustního rámu, silnějších krokáčů a kuličkových šroubů.
Určitou výhodou pro někoho může být jistá mobilita, pokud tomu nelze vyhradit trvalé místo v dílně.
Můj závěr: myslím, že by mi to poměrně brzy přestalo stačit. Lepší bude vlastní stavba s použitím robustního rámu, silnějších krokáčů a kuličkových šroubů.
-
dík za reakce...
jj, na YT jsem na to koukal. Chápu, že vzhledem k ceně to musí mít nějaká omezení.
K vlastní stavbě jsem se proklikal posléze, když jsem narazil na nějaké stavebnice z dílů z Číny. Vzhledem k tomu, že o tom nemám ale moc páru, tak mi tohle přišlo jako celkem zajímavá stavebnice.
Nějaký typy na web, kde se vlastní stavbě věnuje víc?
M.
jj, na YT jsem na to koukal. Chápu, že vzhledem k ceně to musí mít nějaká omezení.
K vlastní stavbě jsem se proklikal posléze, když jsem narazil na nějaké stavebnice z dílů z Číny. Vzhledem k tomu, že o tom nemám ale moc páru, tak mi tohle přišlo jako celkem zajímavá stavebnice.
Nějaký typy na web, kde se vlastní stavbě věnuje víc?
M.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni na Cnc forum,tam máš na stovky hodin o zábavu postaráno.Český obchod cnc shop,nebo třeba i aukro.Jestli chceš cnc na dřevo tak to je v pohodě,tam není potřeba tak přesný stroj a nehraje se tam na setiny,tisíciny jako u železa.Z toho cnc shopu prakticky poskládáš komplet elektroniku se samotnou konstrukcí si musíš poradit sám-bud posváříš konstrukci z jeklů,nebo poskládáš z hliníkových profilů,viděl jsem brutální konstrukce ze dřeva i to jde.