Ahoj,
tak jsme po dědoj našel zase nějaké brusné kameny, Evidentně dřív moc času nebylo a kameny se nesrovnávaly. Vzpoměl jsme si jak nás mistr na střední několikrát vyhnal ven v dešti rovnat kameny na panelovou cestu:) Nemám doma žádnou destičku na rovnání, tak jsme si venku našel nejrovnější dlaždici, srovnal ten největší a nejhrubší kámen do roviny, ty jemnější jsem na dlaždici také srovnal protože byly hrozně probroušený a pak jsem je dosrovnal na o ten větší kámen Nevím zdali to je dobrý postup ale bylo to rychlý a funguje to...
Přílohy
IMG_20150124_105554.jpg (51.14 KiB) Zobrazeno 19072 x
IMG_20150124_105622.jpg (66.34 KiB) Zobrazeno 19072 x
IMG_20150124_105628.jpg (106.77 KiB) Zobrazeno 19072 x
IMG_20150124_105648.jpg (93.27 KiB) Zobrazeno 19072 x
Furt to řežu a furt je to krátký, ale jenom z jedné strany :/
No koukal jsem na různé fotky a břidlice to nejspíše je a viděl jsem ji poprvé Na smirku jsem to také zkoušel ale ty kamany asi nikdo nikdy nesrovnával a šlo to hrozně pomalu tak jsme to radši udělal takhle. Jaký smirek používáš?
Jasné, naprosto chápu, pokud je třeba odebrat hodně, taky bych to asi nejdřív nahrubo odřel o nějaký jiný kámen nebo dlaždici jako ty.
Smirek používám jaký zrovna mám po ruce. Nakupoval jsem různé druhy na zkoušku a ne všechny se mi na dřevo osvědčily, tak je likviduju tímto způsobem.
Jé tak to by jsi mohl založit nové téma brusný papír a udělat recenzi :)Kámoš mi někde sehnal balíky Mirky 150 a 220 na papíře, brousí úplně božsky ale bohužel strašně rychle se tupí. Založil bych nové sám ale už jsme jich založil nějak moc a připadám si blbě že zakládám asi u každé blbosti
Prosím tě, píše tu pravidelně pár lidí, tak je jasné, že některá jména se budou vyskytovat častěji
Ale klidně ho založím, přestože sám jich zas až tak moc vyzkoušených nemám. Teda těch slušných...
Tak já ještě studuju tak sedím dost času u PC a v Brně nemám možnost nějaký výroby tak aspoň zjišťuju co mě zajímá:) Vím že až se usadím v Krkonoších tak už tolik chodit nebudu, ale budu se snažit předat získané informace dál, těm kteří také začínaly
Jestli je to břidlice mne zajímalo proto, protože mám pár zbídačených kamenů doma a když jsem zkoušel orovnávat na hrubém brusném kameni co je v železářství za 25 Kč kus, tak byla netknutá, přitom to potřebuje srovnat o několik milimetrů, smirkový papír se také nechytá.
Viděl jsem někde video kde to srovnával na broušené cihle ve které byly rozbrusem udělány drážky, myslím že u nás se to prodává pod názvem klinker. Třeba má někdo zaručený recept jak na renovaci hodně zničených kamenů a přitom na tom nenechat ruce...