Jestli se ti nechce cekat tak proste skoc do sklenarstvi pro kus zabrouseneho skla jak jsem psal, to ti udelaji i na pockani. A nez ti prijde podlozka tak pouzivej brusny papir 120.
pokud jde o tu rovnaci keramickou desku, tak jsem se na ni taky dival, ale prijde mi to zbytecne, to si radsi za ty 400,-kc koupim dalsi dlato Tataki Nomi. To ze je mensi by nevadilo, ja brousim taky s mojim kamenem hrubosti 600 (rozmeru 180x50)muj king 1000/6000 (rozm.210x60)a vubec to nevadi. Pri brouseni kamenu o kamen stejne musis menit smer toho hrubsiho kamene kterym pohybujes. proste brousis rovnomerne celou plochu, krouzivim pohybem, po par tazich otocis kamen napric a udelas par tahu, zase ho otocis atd.. Takze ve finale zarovnas celou plochu i s mensim kamenem. Ve tvem pripade nevidim problem ten tvuj hruby kamen 240 je velky jako krava a tak si proste srovnej jednu stranu (to uz je jedno kterou) a tu nepouzivej na hrubovani ale jenom na rovnani jemnejsich kamenu. Obcas ji srovnas na skle a mas vystarane.

Jo zulova deska je taky moc dobra jako podlozka na rovnani, ale stejne tak ti poslouzi ta tabulka skla - cim tlustsi tim lip. A urcite vyjde mnohem levneji nez zula.
Jak moc tlacit na dlata?
No to zalezi jakym zpusobem je brousis. Kdyz pouzivas pripravek, tak je dulezite pritlacet dlato v miste dotyku s kamenem - teda na konci dlata u ostri. Nikdy netalcit v miste valecku, Pripravek proste jenom lehce nechat klouzat po kameni a tlacit na uhel ostri.
Ja to delam tak, ze pokud vim,ze potrebuju vzit vic na jedne strane ostri, tak tlacim pouze na ni a nejaka ta mikrovule ve valecku mi dovoli vzit ten rozek trosicku rychleji.
Pokud brousim na hrubem kameni, tak pritlacim docela fest, ale s prechodem na jemnejsi kamen ubyram na sile a spis pouzivam vic tahu. vetsinou je to kolem 100 - 150 tahu na hrubosti 1000 z na hrubosti 6000 az do zrcadloveho lesku.
Zrovna dneska jsem brousil muj novy hoblik Hira Kanna bez pripravku a ten me dal fakt zabrat.
Daval jsem ho dohromady asi 4 hod. celkem (brouseni klopny, brouseni zelizka, napasovani, tuning plazu) pri brouseni jsem snad 20x rovnal kameny. Ale vysledek stoji za to.