Olepovacka hran - nutná rada a pomoc

Vše co se týká truhlářského řemesla.
Odpovědět
Amanox

Olepovacka hran - nutná rada a pomoc

Příspěvek od Amanox »

Ahojte, ešte v 2022 som si kúpil olepovačku hrán. Spravil som si na ňu stolík a začal používať. Ale od začiatku mám s ňou problém ktorý neviem vyriešiť. Na začiatku som sa šnou trápil potom to hodil do kúta a nechal tak. Teraz si potrebujem znova spraviť skrinku na šuplíky pod stôl a zase narážam na ten istý problém a neviem si rady a strácam z toho hlavu kde je problém a ako to opraviť.

Problém .
Hrana ako ide po dieli klesá .
Tu sú fotky ako vyzerá
https://drive.google.com/file/d/1fBUNRR ... sp=sharing, https://drive.google.com/file/d/1x9PH2B ... sp=sharing

Takto to vyzerá ked olepujem hranu. teda hrana ide z dielu dole a pri dlhších dieloch už nemám olepenú hranu ale je na druhej strane a nechápem ako. Čiernou je označený vrch hrany postupne sa mi stráca dole.
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (33.39 KiB) Zobrazeno 2241 x
Čo som skúsil
Bielu dosku vyrovnať s doskou do ktorej som zabudoval olepovačku
Biela doska je rovna
Podlozky medzi kovovým rámom a bielou doskou sú rozpetí 7,80 až 7,82 mm čo podľa mňa môže byť chyba i merania

Potreboval by som ju nejako opraviť aby mi olepovala hranu na 1m dlhom dieli aspoň.

Budem rád za akú koľvek radu lebo fakt som z nej už zúfalí.
jardako

Re: Olepovacka hran - nutná rada a pomoc

Příspěvek od jardako »

To se těžko radí, když nevíme, co to je za olepovačku ...

Měl bych obecnou radu, která asi nebude oceněna: Koupit např. olepovačku Festool.
witt

Re: Olepovacka hran - nutná rada a pomoc

Příspěvek od witt »

Rychlý řešení je nalepit ty hrany ručně.
Tenhle typ neznám, chtělo by to více fotek.
Zkusil bych ale olepovačku na jedné straně přizvednout, aby hrana šla trochu do kopce. Problém může být i v tom, že není zcela kolmo na desku.
Odpovědět