jbubik píše: ↑02 lis 2022, 13:35
Pěkná práce, blahopřeji
K výsuvům: wirelli je Čína a vyznačuje se funkčností, leč nikoliv spolehlivostí. Košík na prádlo od nich je ok, drátěná police do skříně taky, výsuvy nebo výklopné věšáky už jsou občas za hranicí jejich umění. Takže pro příště doporučuji připlatit, rozumný poměr mezi kvalitou a cenou je Strong, což je firemní začka Démosu, relativně slušné jsou polské výsuvy GTV, no a nebo pak Hettich, který je sice drahý. ale kvalitní.
On je problém i v tom, že ty šuplíky jsou docela široké, takže budou mít tendenci se příčit. A to pak chce fakt dobré přesné výsuvy, aby se nekousaly.
Díky. Díval jsem se nyní na výsuvy od
Strong a
GTV a vypadají podle fotek na první pohled zcela stejně jako ty od Wirelli. Stejné rozměry, stejná tloušťka materiálu, úplně stejné plastové díly. Napadá mě, jestli to není ze stejné čínské továrny. Hettich dělá výsuvy až do udávané nosnosti 90 kg, tam to bude asi pevnější.
witt píše: ↑02 lis 2022, 14:30
Myslím, že kuličkový typ výsuvů pro to není vhodný. Šuplíky jsou velké (jak na šířku tak délku) a pokud ho člověk vezme ze strany, tak se na výsuvy působí obrovské boční síly = kuličky dříve či později vyskáčou. Navíc se mi zdá, že konkrétně tento typ používá malé kuličky - ty jsou venku hned. S většími je to o něco lepší.
Spíš bych tam dal (pokud to někdy doslouží) rolny, typově toto:
http://www.mat-nabytkove-kovani.cz/naby ... 17_134_135
A nebo ještě lépe, šuplík nechat jezdit po podkladu na nízkých kolečkách.
Dělal jsem úmyslně jen jeden výřez na ruku uprostřed, aby to nikdo nebral ze strany. Ano jsou tam malé kuličky a ta pevnost přichycení kuliček není ideální.
Běžné kolečkové výsuvy mají nosnost pouze 25 kg a to by bylo málo. Kolečkové výsuvy s vyšší nosností jsem našel jen od Hettichu a ty stojí 1200 Kč / 50 kg nebo 400 Kč za 35 kg. Ten s nosností 35 kg by šel vysunout o 10 cm méně než mám nyní.
Další věcí je, že ty kolečkové výsuvy jdou přichytit k šuplíkům pouze dole a já je mám uprostřed bočnice. Dole je mít nemohu, protože dole mám 20 cm dlouhý volný prostor.
Jezdit s kolečky po koberci jsem nechtěl, protože to mám doma a vím, že se to nepoužívám tak pohodlně. Bylo by to ale určitě mnohem jednodušší, trvanlivější i levnější. Stačilo by mi i mnohem méně dřeva, protože bych nemusel dělat rám okolo.
Snad si ty výsuvy nebudu muset jednou vyrobit sám.