miru01: Číňani nám postupně zlikvidovali výrobu zvenčí, teď zvednou ceny i svoji životní úroveň a pak si nás tu naporcujou jak pekingskou kachnu!
Formátovací pila.
-
dvojtáta
Re: Formátovací pila.
JanB: děkuju za info ohledně drážek - ten 5 mm kotouč může být pravda na ty šuplíky tak akorát.
miru01: Číňani nám postupně zlikvidovali výrobu zvenčí, teď zvednou ceny i svoji životní úroveň a pak si nás tu naporcujou jak pekingskou kachnu!
Proto bych v principu rád dal vydělat peníze lidem z Poličky, který se skutečně snaží tvořit hodnoty, než překupníkovi se zbožím leckdy neurčitý hodnoty. Člověk by měl začít u sebe a kupovat zkrátka místní jogurty i pily. Neříkám, že by jsme měli být úplně slepí patroti a neporovnávat skutečnou hodnotu věcí, ale když je možnost rozumný volby, tak ty peníze "nechat doma".
-
werdio
Ahoj... Nemáte někdo zkušenosti s touto pilou/ značkou? Díky
... http://www.dobrestroje.cz/dobrestroje/e ... N-TS-250FL
-
mari_001
No já když vidím tu čínu tak bych si radši pilu vyrobil něco jako má Matthias jen s pořádným maflem a tak aby šel vyndat. Celou pilu si člověk přizpůsobí sobě a svým potřebám a hlavně ví její nedostatky a nebo litinu
já nějak ty plechařině nevěřím 
Furt to řežu a furt je to krátký, ale jenom z jedné strany :/
-
truvan
hledáte uplně špatným směrem
kouknete občas na nějaké bazary???
třeba
http://stroje.bazos.cz/inzerat/35027512 ... A-PILA.php
kouknete občas na nějaké bazary???
třeba
http://stroje.bazos.cz/inzerat/35027512 ... A-PILA.php
Míru zdar
práci čest
práci čest
-
mari_001
Taky jsem na ní koukal:) Zachoválá a za ten peníz super... s vyrovnáváním vozíku to je horší ale když si s tím člověk pohraje tak je to super mám doma podobnou jsem nad míru spokojeny jen řeším jeden problém o vlákno vedle http://www.cestadreva.cz/diskuze/viewto ... f=23&t=650
Furt to řežu a furt je to krátký, ale jenom z jedné strany :/
-
Petr
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlapi,
dovolte me trosku odbocit od formatovaci pily. I kdyz se to tyka pripravku "box joint jig", ktery se na pile pouziva.
Rad bych si spolu s mari 001 a popr. dalsima klukama objednal od Matthiase jeho program na delani ozubenych kol.
Jeste nez ho koupim, tak me napadlo se zeptat, jestli ho nekdo nahodou nemate koupeny,
ze bychom treba prispeli stejnym dilem, a ten kdo ho ma by nam poslal odkaz. Jde mi o to, ze penez neni nazbit a
jelikoz mame spolecny ucet s moji drahou polovickou (mimochodem dnes mela svatek a dostala ruzicku) tak by mi investice
cca 500kc na "zcela zbycecnou vec" urcite neprosla. No co vam budu vysvetlovat vetsinou to asi znate v blede modrem.
Tak se ozvete. Diky, zdravi Petr

dovolte me trosku odbocit od formatovaci pily. I kdyz se to tyka pripravku "box joint jig", ktery se na pile pouziva.
Rad bych si spolu s mari 001 a popr. dalsima klukama objednal od Matthiase jeho program na delani ozubenych kol.
Jeste nez ho koupim, tak me napadlo se zeptat, jestli ho nekdo nahodou nemate koupeny,
ze bychom treba prispeli stejnym dilem, a ten kdo ho ma by nam poslal odkaz. Jde mi o to, ze penez neni nazbit a
jelikoz mame spolecny ucet s moji drahou polovickou (mimochodem dnes mela svatek a dostala ruzicku) tak by mi investice
cca 500kc na "zcela zbycecnou vec" urcite neprosla. No co vam budu vysvetlovat vetsinou to asi znate v blede modrem.
Tak se ozvete. Diky, zdravi Petr

ピーター 大工
-
JanB
- Kontaktovat uživatele:
Petře, proč ten program chceš kupovat? Vždyť šablony na ty kola se dají vygenerovat přímo online na Mathiasových stránkách, aspoň já jsem to tak dělal. A vyrobil jsem tři kola a stejně používám jen jedno. Na jednorázovou výrobu kol pro jeden přípravek je myslím ten online generátor dostačující.
-
Petr
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
ja jsem si taky vytiskl kola online, ale nepodarilo se mi zadnym zpusobem upravit meritko tak aby odpovidalo skutecnosti. Proste ty
kola me to tisklo porad mensi nez jsem potreboval a tiskarna mi nenabizi moznost upravy, nebo jsem to proste nenasel.
(delal jsem to MacBook v praci, ve kterem neumim delat)
Plna verze ma mnohem vic moznosti a ja bych rad kola vyuzil i u dalsich projektu. Hlavna na hracky. Jak uz jsem psal cekame druheho synka
a rad bych pro ne vyrobil nejake drevene interaktivni hracky, aby u hrani trosku museli premyslet a ziskavali zrucnost. Taky v plne verzi
je vykreslovani lepsi a propracovanejsi - aspon to tak Matthias popisuje. (automaticky to vykresluje "podrezavani" tak aby kola lepe pasovala.)
ja jsem si taky vytiskl kola online, ale nepodarilo se mi zadnym zpusobem upravit meritko tak aby odpovidalo skutecnosti. Proste ty
kola me to tisklo porad mensi nez jsem potreboval a tiskarna mi nenabizi moznost upravy, nebo jsem to proste nenasel.
(delal jsem to MacBook v praci, ve kterem neumim delat)
Plna verze ma mnohem vic moznosti a ja bych rad kola vyuzil i u dalsich projektu. Hlavna na hracky. Jak uz jsem psal cekame druheho synka
a rad bych pro ne vyrobil nejake drevene interaktivni hracky, aby u hrani trosku museli premyslet a ziskavali zrucnost. Taky v plne verzi
je vykreslovani lepsi a propracovanejsi - aspon to tak Matthias popisuje. (automaticky to vykresluje "podrezavani" tak aby kola lepe pasovala.)
ピーター 大工
-
Petr
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim panove,
tak uz jsem prisel na to jak ty ozubene kola udelat ve spravnem meritku. Jeste jednou jsem si procetl navod od Matthiase,
a je to uplne jednoduche. Kdyz vytisknu zkusebni kolo, tak staci zmerit vzdalenost mezi dvema carkama na papiru -
v mojem pripade to bylo 203mm a tuto hodnotu napsat do on-line gear generatoru. Tim se naformatuje rozmer a pak uz to
tiskne presne. Takze uz jsem si dneska u kamose kola vytiskl a box joint jig se pomalu rysuje - ceka ji hodne prace tak uz abych to
mel hotove. Zdravi Petr

tak uz jsem prisel na to jak ty ozubene kola udelat ve spravnem meritku. Jeste jednou jsem si procetl navod od Matthiase,
a je to uplne jednoduche. Kdyz vytisknu zkusebni kolo, tak staci zmerit vzdalenost mezi dvema carkama na papiru -
v mojem pripade to bylo 203mm a tuto hodnotu napsat do on-line gear generatoru. Tim se naformatuje rozmer a pak uz to
tiskne presne. Takze uz jsem si dneska u kamose kola vytiskl a box joint jig se pomalu rysuje - ceka ji hodne prace tak uz abych to
mel hotove. Zdravi Petr

ピーター 大工
-
JanB
- Kontaktovat uživatele:
Skvěle, slušně to přibývá. Vidím, že už je na to trochu pozdě, ale udělal jsi v otvoru pro ložisko osazení, aby se celá ta závitovka nemohla posouvat doleva ve směru vozíku? Já totiž ne, Matthias to v plánech neměl a přestože tam někde přidal upozornění, já si toho nevšiml, dokud nebylo pozdě.
Naštěstí to dělá problém pouze při vracení vozíku do výchozí polohy a ne při vlastní práci.
Naštěstí to dělá problém pouze při vracení vozíku do výchozí polohy a ne při vlastní práci.