Shaper Origin?

Vše co se týká truhlářského řemesla.
Odpovědět
jardako

Shaper Origin?

Příspěvek od jardako »

Ahoj, máte někdo tuto hračku? Je super?

https://www.shapertools.com/en-cz/origin

Asi to není pro "opravdového truhláře" a je to proti principu, že Festoolácké věci by se hlavně neměly nikam vyvíjet. Festool sice spí, ale ne úplně, tuhle firmu koupil a vyrábí to.

Třeba tohle vypadá moc pěkně:
https://www.youtube.com/watch?v=D7nBV1kY2wE
Naposledy upravil(a) jardako dne 08 úno 2025, 10:25, celkem upraveno 1 x.
Modřín

Re: Shaper Origin?

Příspěvek od Modřín »

Hm, tak zase je pěkný, že si za všechny ty prachy, co ušetřili na výrobcích, které sem si koupil já, koupili něco novýho :lol:

Asi je hodně otázkou osobního vkusu a přístupu k životu a k řemeslu, jestli je to super. Představa přírodního kamene nebo kovaných hoblíků od špičkových kovářů, které by člověk mohl mít za cenu téhle hračky mi vhání slzy do očí ;) Ale to je pocit, který mám i z toho Domina, jen méně intenzivní. Na druhou stranu, Domino 700 jsem si koupil, protože na některé věci stačí a umožní mi "odfláknout" věci pro rodinu. Jinak ho používám i jako hrubou dlabačku a pak to doseknu a vyrobím k tomu normální čep. Asi dvakrát týdně projdu kolem toho systaineru a přemýšlím, že to dám na bazoš a koupím si něco, co by mi udělalo radost...
jardako

Příspěvek od jardako »

No jo, já jsem spíše na ty chytré stroje ;-)

Radost z přírodního kamene a kovaných hoblíků asi neumím mít takovou, ale třeba k tomu časem taky dospěju. Určitě je to moc fajn.
witt

Příspěvek od witt »

A je tohleto na dnešní poměry chytrý? Přijde mi to jako ruční varianta CNC. Vůbec nechápu, proč se to tahá rukama, proč ruční výměna nástrojů...
jardako

Příspěvek od jardako »

Odpovědět