Ahoj, máte někdo tuto hračku? Je super?
https://www.shapertools.com/en-cz/origin
Asi to není pro "opravdového truhláře" a je to proti principu, že Festoolácké věci by se hlavně neměly nikam vyvíjet. Festool sice spí, ale ne úplně, tuhle firmu koupil a vyrábí to.
Třeba tohle vypadá moc pěkně:
https://www.youtube.com/watch?v=D7nBV1kY2wE
Shaper Origin?
-
jardako
Shaper Origin?
Naposledy upravil(a) jardako dne 08 úno 2025, 10:25, celkem upraveno 1 x.
-
Modřín
Re: Shaper Origin?
Hm, tak zase je pěkný, že si za všechny ty prachy, co ušetřili na výrobcích, které sem si koupil já, koupili něco novýho
Asi je hodně otázkou osobního vkusu a přístupu k životu a k řemeslu, jestli je to super. Představa přírodního kamene nebo kovaných hoblíků od špičkových kovářů, které by člověk mohl mít za cenu téhle hračky mi vhání slzy do očí
Ale to je pocit, který mám i z toho Domina, jen méně intenzivní. Na druhou stranu, Domino 700 jsem si koupil, protože na některé věci stačí a umožní mi "odfláknout" věci pro rodinu. Jinak ho používám i jako hrubou dlabačku a pak to doseknu a vyrobím k tomu normální čep. Asi dvakrát týdně projdu kolem toho systaineru a přemýšlím, že to dám na bazoš a koupím si něco, co by mi udělalo radost...
Asi je hodně otázkou osobního vkusu a přístupu k životu a k řemeslu, jestli je to super. Představa přírodního kamene nebo kovaných hoblíků od špičkových kovářů, které by člověk mohl mít za cenu téhle hračky mi vhání slzy do očí
-
jardako
No jo, já jsem spíše na ty chytré stroje 
Radost z přírodního kamene a kovaných hoblíků asi neumím mít takovou, ale třeba k tomu časem taky dospěju. Určitě je to moc fajn.
Radost z přírodního kamene a kovaných hoblíků asi neumím mít takovou, ale třeba k tomu časem taky dospěju. Určitě je to moc fajn.
-
witt
A je tohleto na dnešní poměry chytrý? Přijde mi to jako ruční varianta CNC. Vůbec nechápu, proč se to tahá rukama, proč ruční výměna nástrojů...
-
jardako